perjantai 9. joulukuuta 2016

Märkätilojen laatat, betonista marmoniin, täh??

Raksa lähestyy uhkaavasti (vai lupaavasti) puoltaväliä. En voi uskoa, että pian päästään sisätöihin! Tämä luonnollisesti tarkoittaa sitä, että pintoja pitäisi alkaa lyömään lukkoon ja tilauksia tekemään. Wc:t ja suihkutilat sekä alakerran eteisen, käytävän ja takkahuoneen laatat on ollut nyt meillä pinnalla. Alustava ajatus on minulla ollut, että laatat olisivat kauttalinjan betonimaisia, yksivärisiä ja värimaailmaltaan harmaan eri sävyjä. Mikrosementti oli vanha vaihtoehto myöskin pitkään, mutta  en kuitenkaan tiedä onko se vielä 10 vuoden päästä silmää miellyttävä ja kestävä pinta. Niinpä mikerosementillä meille tulee näillä näkymin vain keittiön tasot ja wc:n tasot. Mikrosementtiä ehdittiin jo vähän testailemaan pari kuukautta sitten ja tulokset oli lupaavia, mutta tästä oma kirjoitus tulevaisuudessa.  

Kuten moni muukin suunnitelma tämäkin heitti häränpyllyä, kun pääsin laattakaupoille. Kävin Abl-Laatat myyntinäyttelyssä pari viikkoa sitten ja en voi muuta sanoa, kuin OMG! Valikoima on aivan käsittämätön. Tekstuurin ja värien ja sävyjen ja ja ja valikoima on ihan oikeasti ihan omaa luokkaansa. Puoli tuntia pyörin suu auki myymälässä, kunnes tulin siihen tulokseen, että tarvitsen apua. Sovinkin uuden ajan maksuttomaan suunnitteluun ja ihanan Marikan avulla alkoi tulosta syntymään. Märkätiloista tärkein meille on alakerran kylpyhuone/sauna. Tila on han hyvän kokoinen ja samaan tilaan tulee sauna, tuplasuihkut ja poreamme. Yleisilmeestä haluan vaalean, mutta jotain juttua pitää laatoissa olla. Olin alunperin visioinut tänne harmaata aaltomaista tehostelaattaa (kts. seuraava kuva).  Tämä oli suunnitelma vielä suunnittelussa, kunnes silmiini sattui jotain upeaa. Upeus oli hillitysti marmorikuvioinen, mutta aivan samettimatta. Ihan käsittämättömän ihana. ja voin sanoa, että en kuuna päivänä olisi ikinä ajatellut marmorijäljiemää lähellekkään meidän taloa. No, sitä on nyt tulossa yhdistettynä saman sarjan mattavalkoiseen ja harmaaseen lattiaan. Mallilaattoja kotona pyöritellessä todettiin, että vaaleampi harmaa tulee olemaan lattian sävy. 


Yläkertaan tulee toinen suihkuhuone meidän makuuhuoneen yhteyteen. Kylpyhuone on pieni ja malliltaan melkolailla kuvan mukainen. Meidän kylpyhuone saa olla värimaailmaltaa vähän poikkeava muista kylpyhuoneista, koska haluan, että makuuhuone, avoin vaatehuone ja suihkuhuone m,uodostavat yhden oman kokonaisuuden. Meidän kylpyhuoneeseen valikoitui alkuun alakertaan  suunniteltu aaltolaatta yhdistettynä saman väriseen tasaiseen ja hieman ruosteiseen lattialaattaan. 


Alakerran wc tulee pääasiassa tyttöjen käyttöön. Tehosteseinään löytyi Laattapisteen outletista hauska 3D-laatta todella edulliseen hintaan. Koska haluan tilasta raikkaan, tulee seinät mattavalkoisella ja lattia harmaalla. Kuten kylpyhuoneessa tännekin tulee todennäköisesti vähän alkuperäistä suunnitelmaa vaaleampi harmaa lattiaan. Kodin1 konkurssimyynnistä nappasin Hakolan iki-ihanan Lempi-hyllyn jemmaan.


Yläkerran wc oli suunniteltu edellisen kuvan aaltolaatalla värinä mattavalkoinen. Rakkauteni marmorijäljitelmä kuitenkin tunkee ajatuksissani myös tänne. Tämä on nyt vielä harkinnan alla kumpaa laitetaan. Tuo kellertävältä näyttävä on meidän mikrosementtikokeilun tulos eli tuleva taso. Sävy on oikeasti ihan valkoinen ja pinta tosi kiva. Tästä tosiaan ihan oma kirjoitus, kunhan taas aikaa riittää.....


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti