lauantai 4. helmikuuta 2017

Ontelolaatta sisäkattona?

Raksa etenee ja nyt alkaa olla viimeiset hetket tehdä pintoja koskevat avoimet ratkaisut. Sisäkatot on yksi tällainen. Petteri löysi todella kiintoisan uuden sisäkattomateriaalin strech-katon, mitä tullaan käyttämään isossa osassa taloa, mutta tiettyihin kohtiin se ei ole paras mahdollinen ratkaisu ja lisäksi hinta nousisi liian korkeaksi, jos käyttäisimme sitä koko taloon. Strech-katosta myöhemmin lisää, nyt alakerran aulaan ja itse otsikkoon, eli ontelolaattaan sisäkattona.



Terassin ontelot ovat eri tasossa, alempana, kuin yläkerran sisälattian ontelot. Tavoitteena on pitää huonekorkeus mahdollisimman korkeana ja kun törmäsin Oma puuhamaa-blogissa tähän postaukseen, innostuin! Eteisen ja alakerran oleskelutilan koko alueen jättäminen onteloille tuntui liian raffilta ratkaisulta ja lisäksi ongelmaksi olisi muodostunut valaistus. Sähkö pitää vetää joko yläkautta, mikä olisi pitänyt huomioida jo ennen valuja ja tuntui muutenkin liian hankalalta. Toinen vaihtoehto on kuljettaa sähköjä ontelon sisällä, mutta johtojen pujottelu ei välttämättä ole ihan helppoa. Näinpä päädyimme ratkaisuun, että alemmalla tasolla oleva ontelo jätetään näkyville ja ylemmän kohdalle tulee kipsilevykatto eri tasoon.



Mies ei ole edelleenkään täysin vakuuttunut tästä toteutuksesta ja tästä syystä päätin tehdä ontelon käsittelyn itse. Jos menee puihin eipä ole tuhlattu tähän ainakaan rahaa. Ontelon reiät pitää paikata ja sen jälkeen hioa pois valujäljet ja pinta siistiksi. Tämän jälkeen käsittely Supi-saunasuojalla ja voila! Kustannus on noin 30 euroa, sisältäen paikka-aineen, käsittelyaineen, sudit ja hengityssuojan.



Sähköjen vetämisen hankaluudesta johtuen tulimme sellaiseen ratkaisuun, että oleskelutilan onteloon ei tule valoja. Valaistus ratkaistaan siten, että ontelon ja kipsilevykaton väliin tulee led-valonauha ja kipsilevykattoon lisäksi spotteja.



En ole varsinaisesti kovin kätevä käsistäni, joten vähän jännittää, miten sisäkattoprojekti onnistuu. Onneksi kustannukset ei päätä huimaa ja menetys ei ole iso, jos kokeilu epäonnistuu.

   

Loppuun vielä kuva meidän makkarin näkymästä. Miten rakastankaan tuota kalliota!!

1 kommentti:

  1. Ihana tuo näkymä makuuhuoneen ikkunasta. Kuinka teillä lopulta meni tuo sisäkattoprojekti? Meidänkin oma pian alkamassa, tosin meille tulee kattorimat. Kovasti sitä jo odotetaan. https://www.parkanonlista.fi/projektivalmistus/

    VastaaPoista