tiistai 23. helmikuuta 2016

Mitä naapuritontille rakennetaan kaavasalapoliisi?

Tontin ominaisuuksien merkittävä osa on ympäröivä miljöö. Tontti on alueella, jossa rakentaminen on vasta aluillaan ja näin ollen erittäin tärkeää on tietää ympäröivistä suunnitelmista. Alueen kaavoitus on osin kesken ja ympäröivän maan tulevasta käytöstä on tärkeä olla selvillä. Espoon kaupungilla on erinomainen karttapalvelu, josta voi tarkistaa alueen kaavoituksen tilan. Karttapalvelusta on myös suorat linkit asemakaavoihin ja valmisteluasiakirjoihin.



Kuva: kartat.espoo.fi

Selvittely osoitti, että itse tontti on alueella, johon on vahvistettu asemakaava. Tonttia rajaa kaksi muuta kaava-aluetta, joista toisen kaavoitus on jo hyvin pitkällä. Kaava toivotaan vahvistettavaksi jo tämän kevään aikana. Iloksemme suunniteltu asemakaava näytti meidän kannalta todella hyvältä. Meihin olennaisesti vaikuttava alue on suunniteltu määrättäväksi virkistysalueeksi.

Toinen tonttiin vaikuttava kaava-alue on tonttia rajaavan kallion toisella puolella. Kyseisen asemakaavan valmistelu on toistaiseksi jäissä, mutta suunnitelmissa on pientalorakentamista. Koska kallio on jo suurelta osalta samassa asemakaavassa kuin tontti vahvistettu virkistysalueeksi, jää pysähdyksissä olevan asemakaavan tuleva sisältö meidän kannalta suhteellisen pieneksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti