torstai 17. marraskuuta 2016

Keittiösuunnittelua käytännöllisyys vai visuaalisuus edellä?

Keittiö on kodin sydän vai miten se nyt menikään? Meillä keittiö tulee olemaan kirjaimellisesti yläkerran sydän ja ratkaisut sen suhteen vaikuttavat ratkaisevasti koko yläkerran ilmeeseen. Lattiat tulevat olemaan valkoiset tai ainakin hyvin vaaleat. Viime vuosien trendivärejä on ollut valkoinen ja musta. Valkoinen olisi turvallinen ja varmasti tyylikäs ratkaisu. Musta on meille liian tumma ja liian iso kontrasti vaaleaan lattiaan. Olen rehellisesti surkea sisustaja ja pelkään yli kaiken, että yläkerrasta tulisi liian kalsea ja sairaalamainen. 
Ei kun selaamaan kuvia Pinterestistä. Aika nopeasti löysin muutaman, joissa tunnelma oli se, mitä haluan. 
Kuvat: Pinterest
Muodoltaan keittiöstä tulee yhden seinän I-keittiö saarekkeella. Tämä aiheuttaa tiettyjä haasteita, koska en halua saarekkeeseen vesipistettä, enkä liesitasoa. Eli nämä on mahdutettava seinälle. Tämä myös ratkaisee sen, että koko seinän kaapisto, joka on minusta visuaalisesti kaunein ratkaisu, ei onnistu. Samoin voimme unohtaa lieden, vesipisteen ja jääkaapin kolmiomallin. 

Keittiön pituus on 3700 eli tasolle jää tilaa 2200. Se ei ole todellakaan liikaa ja laskutilaa ei tasolle paljoa jää. Saareke tulee 2400 x 1000, joka tuo lisää laskutilaa ja myös lisää säilytystilaa ja mahdollistaa sen, että osa tasosta voidaan pyhittää aamiaispöydäksi ja jättää myös kunnon jalkatila.

Villellä on kontakti Puusteliin jääkiekkoajoilta ja päätimme lähteä sieltä liikkeelle. Kävimme Espoon Puustellissa ja  Antti Niirasen juttusilla ja saimme kyllä todella loistavaa palvelua. Antti ymmärsi ajatuksemme heti ja saimme yllättävän nopeasti valittua ovien värivaihtoehdot ja katsottua keittiön peruspalikat. 


Ensimmäinen luonnos oli tämä. Toiminnallisesti lieden paikkaa lukuunottamatta keittiö juuri sitä, mitä halusimme, mutta visuaalisesti joku tökki. Ja se joku oli yläkaapit. Varmaankin johtuen ihastuksestani koko seinän kaapiston ulkonäköön, en pidä siitä, että tason yläpuolella olevat kaapistot on eri syvyisiä, kuin reunakaapisto ja jääkaappi. Tässä on lisäksi vielä saareke mitoilla 2000x1000. Kaapiston sävy ei myöskään tule ollenkaan oikeuksiinsa.

Keittiösuunnitelma: Puustelli
Niinpä päätimme kokeilla kahta eri mallia. Ensimmäinen oli se, että tason yläpuolelle ei tulisi ollenkaan yläkaappeja vaan ainoastaan pari avohyllyä. Antti piirsi ja totesimme nopeasti, että ei näytä hyvältä, vaatisi leveämmän keittiön. Lisäksi kaappitila jäisi todella vähäiseksi tällä ratkaisulla. Päätimme kokeilla yläkaappien nostamista korkeammalle, joka mahdollistaa saman syvyiset kaapit, kuin muualla. Tämä toimii omaan silmään. Toki yläkaapit eivät ole maailman käytännöllisimmät, mutta olen valmis tinkimään siitä visuaalisuuden vuoksi. 

Keittiösuunnitelma: Puustelli

Keittiösuunnitelma: Puustelli
Tämähän meni helposti vai mitä? Ei ole kyllä hassumpi tuo mattavalkoinenkaan. No ei tietenkään mennyt... Silmiini sattui tämä 3D-Sistustus TILANNAN keittiösuunnitelma ja tässä ratkaisussa yhdistyisi visuaalisesti kaappien tasasyvyys ylhäällä ja tason yläpuolen kaappien käytännöllisyys. Lisäksi tykkään kovasti reuna- ja yläkaappien muodostamasta kehyksestä. Eli jatkoa seuraa...

Keittiösuunnitelma: 3D-Sisustus TILANNA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti